Jury

JURY

PETER FRIIS

Danser, koreograf, instruktør og underviser

Peter har stor glæde i dansens verden, og udfolder sig både på, foran og bag en scene. Han har fungeret som koreograf på scener, som Odense Teater, Glassalen i Tivoli, Folketeatret og mange flere.

 

Som danser, har han medvirket i en del forestillinger, og har blandt andet danset med i Cirkusrevyen, Eurovision og i filmen Askepop.

 

Vi er glade for at have Peter med på holdet, og som han selv siger: "Der er en danser gemt i os alle!"

 

VICKI BERLIN

Travlt talent

Vicki blev uddannet skuespiller i år 2000 og har siden spillet med i adskillige teaterforestillinger bla. "Tjener For To" på Betty Nansen Teatret, Rita i "Lærenemme Rita", to turnéforestillinger med Comedieteatret, musicalen "Grease" i Tivolis koncertsal som Frenchy og hovedrollen som Sus i "Den Eneste Ene" i Silkeborg. Hun har lagt stemme til et hav af tegnefilm og på TV har hun bl.a medvirket i "Live Fra Bremen", "Vild Med Dans", "Rundt På Gulvet", satireprogrammet "Tjenesten - nu på tv" som både forfatter og skuespiller, samt dramaserier som "Lærkevej", "Carmen og Columbo", "Sommer" og ikke mindst spillefilmen "Anja og Viktor - i medgang og modgang".

 

Men de fleste husker hende nok mest fra revyerne. Hun har medvirket i hele 12 revyer bla. Cirkusrevyen, Nykøbing F. Revyen og Aalborg Vinterrevy. Her har hun modtaget 3 nomineringer, 1 som forfatter og to som årets revykunster som i år 2011 gav pote da hun modtog en "Dirch" som årets revykunstner.

ANDERS GJELLERUP KOCH

Anders er uddannet på skuespillerskolen ved Århus Teater i 1986 og har siden da været aktiv på alle de store scener i hele landet.

 

Kompetent skuespiller

Anders er på nuværende tidspunkt aktiv i ”Spillemand på en tagryg” her på Odense Teater, som får store roser blandt anmelderne.

 

Design med mening

Jim Lyngvild er dansk designer, forfatter og modekommentator, og er uddannet designer gennem Fashion Design Akademiet.

Han er særligt kompetent til at være en del af MA-juryen, da kostumer, hår og make-up også spiller ind i juryens overvejelser. Her har Jim et fantastisk godt øje!

 

Jim er særligt populær for sit design i Kina, hvor han for ikke så længe siden, solgte for over 61 millioner kroner. Han valgte dog at donere hele beløbet til syge kinesiske børn.

.

JIM LYNGVILD

MARIANNE KJÆR

Marianne er kulturjournalist, psaligraf og kunstnerisk leder af Svendborg FritidsTeater.

 

Bred vifte af kreativitet

Født 1948. Læste journalistik i Århus og teater i London. Arbejder halvdags på Jysk Fynske Mediers kulturredaktion. Psaligraf (papirklipper) med udstillinger og bogillustrationer i ind-og udland. Stiftede i 1977 sammen med professionelt netværk Svendborg FritidsTeater, som laver teater med og for børn, unge, voksne og seniorer. Det er Svendborgs familieteater, som hvert år i december opfører et musikalsk eventyr på Svendborg Teater efter engelsk pantomine-tradition. Marianne skriver og instruerer børneteater, sommerspil, kirkespil og historiske spil. Har siden 2003 udviklet det lokalhistoriske spil ”Livet, der var engang”, som opføres med musik og fortælling med års mellemrum på Svendborg Assistens Kirkegård. Modtog i 2003 Svendborg Kommunes Kulturpris.