Foreningerne

FORENINGERNE

NYBORG VOLDSPIL

Siden 1939 har Nyborg Voldspil opført skuespil og musicals på scenen, der ligger på det smukke grønne og fredede voldterræn, der omgiver Nyborgs gamle bydel. I mange år var det primært lokale folk, der sang og dansede på de skrå brædder, men senere har et utal af mennesker fra hele landet haft en karriere på "Volden". Mange har grundlagt deres professionelle liv som danser, skuespiller, sanger her, men det er stadig de glade dygtige amatører, der udfylder de store optrin, som værdifuldt bakkes op af hundredvis af frivillige voldspillere, der alle er "En del af noget større".

ELITE TEATER

Elite Teater er en teaterforening med fokus på kvalitet og talent, hvis ambition er at udfylde tomrummet mellem amatørteater og professionelt teater. Således laver Elite Teater kvalitetsmæssigt stærke og konkurrencedygtige musicalproduktioner i Odense, som alternativ til den professionelle scenekunst. Elite Teater stræber ef-ter at teatergængere får magiske oplevelser i mørket, og at spiren-de teatertalenter har et seriøst sted at udfolde sin kunnen. Der ar-bejdes derfor hele tiden på at skabe forestillinger af højest mulige kvalitet til glæde for publikum. Samtidig er Elite Teater et forum, der kan danne grobund og springbræt for scenens talenter til se-nere at indtræde i et professionelt teatermiljø.

FRØBJERG FESTSPIL

Frøbjerg Festspil blev etableret i 1984 af en gruppe entusiastiske mennesker, som ønskede at genoptage traditionen for friluftsteater på den fynske bavne-høj. Ideen var at skabe et egns-spil i midten af den storslåede natur. Blot to år senere var den første forestilling en realitet, og 150 frivillige skuespillere tog imod publikum med ”Røverne fra Vissenbjerg”, skrevet af instruktøren Erik Bent Svendlund. Den første forestilling trak 5000 publikummer. I dag er tallet oppe på ca. 15.000 besøgende hver sommer, heraf utrolig mange glade gengangere.

Frøbjerg Festspil er en levende forening året rundt. Under foreningen drives Musicalskole, Samlingshus og Frøbjerg koret

FJORDAGERSCENEN

Fjordagerscenen er Odenses ældste amatørteater, og har sat teaterstykker og revyer op siden 1968. Foreningen bygger på store ambitioner og godt sammenhold, hvilket kan mærkes på folk både på og bag scenen. Fjord-agerscenen rummer plads til en bred vifte af folk, og forsøger gang på gang at løfte den enkelte op på et højere niveau, samtidig med at de bevarer foreningsånden. Foreningen opsætter 2 forestillinger hvert år, hvor der om vinteren spilles familieforestillinger, mens der om foråret opsættes større mu-sicalopsætninger.

NORDFYNSSPILLENE

Nordfynsspillene opstod i 2015 på ruinerne af Nislevgaard-spillene, der måtte lukke efter 32 år, og er en forening på Nordfyn, der hvert år vil opføre en flot og forhåbentlig nyskabende musicaloplevelse på friluftscenen. Der laves også børneteater, og det er visionen at Nordfynsspillene over de næste par år udvikler sig til en samlende og udviklende motor bag meget af især scenekunsten i Nordfyns Kommune.